Kako učiniti posao slađim?


Navikli smo da u Bosni i Hercegovini više čujemo to kako nema posla. Međutim, postoje osobe koje ne čekaju da im posao sam dođe nego ustanu uprkos svemu i bore se sami za sebe.

Naravno, ovakvih primjera nema mnogo, zato i jeste važno da podržavamo mlade koji se bore za sebe i ne čekaju da im neko da posao ili pare.

Adha Pašalić, jeste jedan od pozitivnih primjera koja nije odustala od posla, iako je predala za posao na više mjesta. Počela se baviti pravljenjem i prodajom slatkiša, a ideja se desila spontano, zapravo ideja je došla tek nedavno.

Mafini

 

 

 

 

 

 

 

Ljubav prema slatkišima javila se davno, mislim da sam imala deset godina kada sam prvi put poželjela ući u kuhinju i napraviti nešto samostalno, a slatko, jer sam veliki ljubitelj slatkiša. Naravno prvi kolač koji sam napravila pomogla mi je mama, koja također izvrsno pravi slatkiše. Od tada pravljenje slatkiša je postala moja relaksacija, moj hobi i moja ljubav.

Na pitanje: Da li smatraš da su tzv. poslovi na svoju ruku rizik? Adha je odgovorila…

Rizik uvijek postoji. Radili mi samostalno ili za nekog drugog, uvijek postoji šansa da neće ići sve glatko. Ali to nije razlog da odustajemo. Samo uporni uspijevaju!

Najčešće poslastice koje Adha pravi su mafini, ali naravno i druge vrste slatkiša kao što su čokoladne kuglice, kokos čokoladice, keksići, ali također pravi i poklone od slatkiša kao što su pokloni od kinder čokoladica koji su danas baš popularni i sl.

Na stranicama i profilima pod nazivom ”Slatkiš sreće” imaju vrste slatkiša koje možete pronaći kao i njihove cijene. Sve što treba jeste da odaberete slatkiš i naručite, ali to morate uraditi dva dana prije same dostave.

Motivacija dolazi s ljubavlju. Kada nešto volite raditi, nije vam potrebna neka posebna motivacija za to.

Svoje narudžbe već možete pronaći i naručiti na društvenim mrežama Facebook i Instagram profilima ”Slatkiš sreće” https://www.facebook.com/slatkissrece/  i kontakt telefon, Viber i WhatsApp  0603026603.

Slušajte svoje srce i pratite svoje snove. U životu ništa nije teško!


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist