Srednjoškolci iz cijelog ZDK na sastanku u Zenici


Mreža savjeta/vijeća učenika BIH u sklopu projekta “Održivi razvoj savjeta/vijeća učenika u BIH” jučer, 21.03.2018 godine u Mješovitoj srednjoj školi u Zenici održala je jednodnevni trening za predsjednike Vijeća učenika svih škola ovog kantona.

Sastanak je poslužio za međusobni razgovor srednjoškolaca o problemima koje imaju u svojim školama. Mladi lideri su dijelili iskustva, načine funkcioniranja u proteklom periodu te na taj način zajednički kreirali plan aktivnosti za naredni period.

Između ostalog isplanirane su aktivnosti koje će ukazati na važnost borbe protiv vršnjačkog nasilja te promocije uspješnih mladih ljudi. Pored toga, relizirat će se i tradicionalna aktivnost „Ostavi trag“ s ciljem većeg doprinosa srednjoškolaca lokalnoj zajednici u vidu materijalnog traga. Na treningu je prezentiran i projekat koji realizuje Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine pod nazivom „Evropsko selo u Bosni i Hercegovini“, a koje se odnosi na izgradnju multikulturalnog centra u BiH.

– Ovaj trening je pomago srednjoškolcima da skupe dovoljno motivacije i da je prenesu na svoje članove, samim tim će poboljšati komunikaciju i ostavriti bolju suradnju. Projekti koji slijede su veoma edukativnog, korisnog i zanimljivog karaktera, kazala je Velida Sikira, predsjednica Mreže vijeća učenika ZDK.

Srednjoškolci su ovu priliku iskoristili i za izbor prijelaznog rukovodstva, a Mrežu kantona u narednom periodu vodit će predsjednica Velida Sikira, prvi dopredsjednik Tarik Halilović te drugi dopredsjednik Mevludin Doglod. Za PR osobu srednjoškolci su izabrali Šejlu Šehić.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist