Beribela Art: U sve što radite uložite puno ljubavi


Znate onu čuvenu „Što oči vide, ruke prave“? Naša sugovornica Berina Isaković, upravo je jedna od onih koja je svoje slobodno vrijeme usmjerila ka ispoljavanju svoje kreativnosti. Inače, Berina je diplomirana medicinska sestra, ali ovaj put nećemo spominjati medicinu i bolesti, nego ćemo otići u sasvim drugi svijet- svijet kreativnosti.

„Još kao mala djevojčica sam zajedno sa svojim roditeljima pravila haljinice za lutke, tako da moja kreativna priča počinje u ranom djetinjstvu“ –  kaže Berina. Pred završetak srednje škole upoznaje se sa polimernom masom, te se samostalno upušta u avanturu učenja i savladavanja osnovnih tehnika pravljenja zanimljivih stvarčica od ove mase. Nakon toga, kako kaže, na nagovor svog partnera kreira facebook stranicu, te na taj način pokreće svoj ‘mini biznis’.

Berina kaže kako joj je ovaj hobi ponekad oduzimao dosta vremena, naročito tokom studiranja, ali da je on istovremeno i njen ispusni ventil, način na koji se prazni i odmara od monotonosti svakodnevnog života.

„ Nedavno sam na svom instagram profilu postavila video na kojem pokazujem proces izrade jedne šolje, te sam nakon toga dobila dosta pozitivnih  komentara i ljudi su počeli više cijeniti moj rad, jer jedna šolja zahtjeva i do 5 sati rada“, istakla je Berina.

Berina smatra kako našem gradu nedostaje neki kreativni kutak ili udruženje, koje bi okupljalo kreativce i  na neki način, promovisalo njihov rad, te se u budućnosti nada otvaranju nečeg sličnog.

      

Da bi hobi ili bilo šta drugo napredovalo, potrebno je uložiti ljubav, ljubav i samo ljubav.“ – dodala je Berina, iz čije ‘kreativne tvornice’, svakodnevno izlazi veliki broj originalnih, unikatnih i prije svega, personaliziranih stvari, što je ustvari i bio njen cilj- ponuditi nešto novo i drugačije.

  U svijet njene kreativne priče zaronite klikom ovdje, te se uvjerite u originalnost ovih zlatnih ruku.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist